Meny

Menyförslag 2016/2017

Förrätter

  • Klassisk Skagencanapé 85:-
  • Svamptoast med färska örter 85:-
  • Kall avocadosoppa dekorerad med koriander alt. körvel 85:-
  • Kokta rödbetor med chevreost/pinjenötter/honung 85:-
  • Laxtatar med rostat bröd, toppad med örtolja 95:-
  • Gubbröra på kavring, serverad med saltgurka 85:-
  • Chevrebollar med knaperstekt bacon/ ripplad balsamicosirap 85:-
  • Jordärtskockssoppa med krutonger och finhackad gräslök 95:-
  • Räk-/lax ceviche med mango och lime, serveras i cocktailglas 95:-
  • Marinerad oxfilé med seur rong hai-sås, serveras med strimlade morötter och kinakål 95:-

Varmrätter

Kött

  • Helstekt fläskfilé med rödvinssky/haricot verts serveras med kulpotatis & rödlöksmarmelad 185:-
  • Lyxig kycklingfilé i apelsinsås/apelsin/selleri/pumpakärnor servera, med klyftpotatis 185:-
  • Helstekt oxfilé med portvinssås/smörstekta sockerärtor och salladslök serveras med potatisgratäng med karljohansvamp 210:-
  • Ankbröst med Balsamico-mangosås/sparris serveras, med potatis- palsternacka- & jordärtskocksgratäng 220:-
  • Lammytterfilé med rosmarinsky/vitlökssmör serveras, med ugnsrostade rotfrukter 220:-
  • Renytterfilé stekt med enbär/Madeirasås/smörstekta rödbetor och pinjenötter/serveras med potatisgratäng 220:-
  • Hjortytterfilé på en bädd av rotfrukter med kantarellsås/svartvinbärsgelé serveras, med dragonpotatis 220:-

Fisk

  • Ört/dijonsenap- inbakad laxfilé/sockerärtor serveras med potatisgratäng med stänk av färsk chili 195:-
  • Stillahavsflundra i vitvinssås/sparris serveras med smör- & dillslungad potatis 195:-
  • Gösfilé med messmörssås/smörstekta rotfrukter serveras med potatispuré 220:-

Dessert

  • Chokladmousse med bär 75:-
  • Osttallrik (tre sorters ost) hemlagad marmelad och färskt fikon 95:-
  • Bärsorbé två kulor och rån 75:-
  • Gammaldags vaniljglass med hallonrippel 75:-
  • Hjortronparfait 85:-
  • Creme brulee 85:-
  • Gino (fruktmix med smält vit choklad och en kula glass) 90:-

Bufféförslag

Klassisk svensk buffé

  • Inlagd sill
  • Gårdens sill
  • Matjessill/gräddfil/rödlök/och gräslök
  • Kräftströmming
  • Kokt potatis
  • Ägghalva med skagenröra
  • Färska räkor
  • Gravad lax med hovmästarsås
  • Köttbullar
  • Purjolökslåda
  • Janssons frestelse
  • Marinerade kycklingspett
  • Kallskuren skinka
  • Mimosasallad
    260:-
  • Gräddtårta med jordgubbar/vaniljkräm/banan
    40:-
  • Rabarberpaj med vaniljsås
    30:-

Liten och god buffé

  • Skagenröra på kavring
  • Ost och broccoli quich
  • Couscoussallad med persilja och rödlök
  • Sojamarinerad fläskfilé
  • Lime- och honungsmarinerade kycklingspett
  • Vitlöksås
  • Rostad potatis med färsk spenat
  • Varierat bröd
    235:-
  • Liten pannacotta i snapsglas
    25:-

Italiensk buffé

  • Tapenade
  • Spenat- och parmesanpaj
  • Pastasallad med skaldjur
  • Pastasallad med salami och gröna oliver
  • Pastrami
  • Mortadella
  • Parmaskinka
  • Tomat och mozarellaost ripplat med basilikaolja
  • Cambozolaost
  • Kex/oliver/coctailkapris
  • Italienskt lantbröd
    230:-
  • Liten päronmazarin med vaniljgrädde
    30:-

Mälarbuffé

  • Matjesilltårta
  • Ägghalva med gubbröra
  • Rom i liten krustad
  • Gräddstuvad sparris i liten krustad
  • Rimmad lax
  • Dillstuvad potatis
  • Tjälaknöl (rostbiff som gått en natt på svag värme i ugn) marinerad i saltlake med enbär
  • Gårdens potatissallad (vinegrettbaserad)
  • Kall mangochutneysås
  • Varierat bröd
    235:-
  • Liten Creme brulee i snapsglas
    30:-

Gårdens buffé

  • Räk-lax ceviche med lime och chili
  • Marinerad laxsida i folie
  • Gnocchi med skaldjur
  • Sweetchilisås
  • Paj med grillad kyckling och grevéost
  • Indiska färsbiffar
  • Het tomatsalsa
  • Marinerad fläskfilé
  • Rostade rotfrukter med färsk timjan
  • Brieost med päron
  • Bröd
    250:-
  • Chokladkaka med lättvispad grädde
    30:-

Höstbuffé

  • Helstekt kyckling med het kryddning
  • Oxfilé på en bädd av glasnudlar, kryddad med koriander/citron/chili
  • Currygryta med fläskfilé och zuccini
  • Fiskgryta med saffran
  • Aioli
  • Buljongkokt ris
  • Två hemgjorda färskostar
  • Bröd
    235:-
  • Blandad melon med chili
    25:-

Mingelbuffé

 

  • Västerbottenpaj
  • Marinerade kycklingspett
  • Bönsallad med lime och örter
  • Tapenade
  • Två hemgjorda färskostar
  • Stor brödbuffé
    195:-
  • Hemgjorda tryfflar
    20:-

Enklare 3-rätters menyer:

  • Toast skagen med dill & citron
  • Rostbiff serveras med potatisgratäng, baconlindade haricots verts & bourgognesås
  • Bärsorbet
    295:-
  • Svamptoast med färska örter
  • Kycklingfilé serveras med potatispuré, rostade grönsaker & dijonsenapssås
  • Vaniljpannacotta
    295:-
  • Parmaskinka med melon, chili & parmesanost
  • Fisk i bechamelsås serveras med räkor, dill, citron & pressad potatis
  • Kladdig chokladruta serveras med lättvispad grädde
    295:-

Det går även utmärkt att komponera din egen 3-rätters meny från dessa förslag.